2009. május 22., péntek

Film

Hosszú idő után ujra teszek fel pár képet, s elkezdek irkálni is.
Ennek több oka is van, s lehet a blogok ellen pro kontra érvelni, de asszem itt legalább nem leszek folyamatosan leszólva :-)
Flikker egy időre hanyagolós lesz, mentett jelszavaim közül törlődött szóval, majd ha lesz hozzá cérna kikeresem a millió mél közül.

Pár kép amik mostanában készültek:
Kezdésnek rögtön egy számomra fontos kép. Egyszerű gazfotó bár, viszont ezzel "ünnepeltem" meg, hogy 2008.04.05-én egy unalmas irodalom érettségi utáni délutátnon elkezdtem ezt az egészet, amikor is megvettem a D50est.
Ennek örömére időzítettem az első hívást itthon... 2 tekercs foma volt, apám jóöreg tankjával szenvedve. Hát igen milyen szép is volt 20 percet szenvedni amire bekinlódtam a filmet a helyére, és amikor kiugrált....:D
Egyszerűbb lett volna rögtön venni, egy pattersont, amibe a vasgolyóval pillanatok alatt még egy olyan ügyetlen figura is betekeri mint én.


EOS1N 50/1,8 foma200


Ezt követően egy kis ugrás, az időben.. Gilmour megkeresett, hogy szívesen segítene s bevezetne a kétszeműek világába, aminek nagyon örültem. Ez az alső tekercs amit előttem, s abból is az első kész kép.

Flexaret VI. HP5+
Tudom nem tökéletes, s a hívást is lehetett volna szebben jobban ügyesebben, de ez volt az első rollom, s szoknom kell a 6x6ban való gondolkozást, szerkesztést, de liginkább meg kell tanulnom látni aknán át.


Közben gondolatok jönnek mennek, rá kellett jönnöm, hogy ne fotózzon filmre egy ennyire türelmetlen ember. Tamásnál voltam a stúdióban s csináltam pár képet, amire igencsak kíváncsi voltam, nahde akkor mi legyen a maradékkal?
Hát az eddig érlelt gondolataim filmrevetettem. Egyszerű hangulatkép lenne csak:

EOS3000 fomapan200@85/4,5

Időközben Andrástól kölcsönkaptam uj szerzeményét, s gondoltam amíg van időm lövök vele pár képet. Egy EOS1N-ről van szó, amit pont én ajánlottam neki...
Voltam olyan hülye, hogy nem csaptam le rá, nahde sebaj:-) lesz még...
Mostanában néha elmegyek sétálni a városban... csak nézelődök, néha néha csinálok egy-egy képet. Ez is egyilyen alkalommal készült. Egyszerűen nem tudtam elmenni csak ugy a váci utcán, mert a fényüzés a szép idő, az emberek, és a rohanás, és az alvó ember között akkora kontraszt volt amit meg kellett örökítenem.

EOS1N - foma200 - vagy 24-85 usm vagy 19-35 tokina..

Kicsit most össze vissza haladok, de sebajj, nagy időintervallumot ölel át ez a post.
Filmes reneszánszom következményeképp elkezdtem megvalósítani az 5leteim.
Ehhez kapcsolódik ez a kép is.
Természetesen nem én csináltam, mivel rajta vagyok, viszont igencsak hangulatos lett.
Szóval ez alkalommal készült pár kép.
Gondoltam itt az ideje váltani kezdek leragadni a fománál, hát újítsunk be.
Befűztem egy tekercs hp5+
Elfotóztam majd itthon rendben lehívtam. Csakhogy az emúzió valami folytán meglágyult, így kuka gyakorlatilag a teljes film... erre mondanám azt pestiesen, hogy sz.pás, de mostanában annyi minden jön, össze ezen már nem akadok fenn.
Szóval a werk:


450D - 18-55
Ezen a fotózásunkon a hp5 behalása ellenére lett még jópár használható kép, amik feldolgozása még folyamatban, s új oldalamról mutatkozom be... meglátjátok milyen az amikor elgurul a gyógyszer, de gurulok vele énis, mert csak.
A flexis képek is innen származnak. Nagyjából ezek történtek velem mostanában, élem a kis életem fotózok, s élvezem, sokkal jobban mint valaha.
Amint időm teheti írok ide, s rakosgatok fel képeket, hogy akik már wáccslisztesek, ne csak a fekete semmit lássák ha már idekattintottak:))
Rövidre is fogom, ne válljon az első új post unalmassá... szóval ha van kedvetek nézzétek a blogot, továbbá jelentem megtört a jég http://1x.com/v2/#?action=myprofile&u=12283
(Remélem látható regisztráció nélkül is)
S fotozzon is töltögetek, lövöm el kreditjeim... bár sajnos egyre feleslegesebbnek érzem ott magam.
fotozz.hu/zsichla+mate
S még egy kép a szombati fotózásból amivel a végére is értem mostmár télleg. Köszönöm ismételten Lillának, hogy elviselt, Andrásnak és Gábornak a segítséget, folytatás holnap ;)
(remélem filmre sikeresebben mer egy vagyont volt ehhhhhhhhh)


9 megjegyzés:

  1. Nekem az első, de ezt nem kell neked magyaráznom, hogy miért!
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!
    Örülök, hogy írtál!

    VálaszTörlés
  3. Bocs hogy nem kopok le, de most megint raneztem a blogodra aztan gondoltam hogy irok. Talan azert mert egy kicsit ugy erzem egy cipoben jarunk habar azert nem teljesen. A fotozasban en sokkal elorebb vagyok meg egy eve sem kezdtem de az elmult idoszakban en is filmessel foglakoztam es a fotozzot is mar ocskanak tartom. Egy zart koru blog lenne jo, forumszeuen hasznali, olyan emberekkel akik nem csak azt akarjak megmuatni hogy nekik hogy megy hanem a masirol is oszinten probalnanak valami ertelmeset mondani.
    Szoval csak azt mondanam hogy tetszik. A poharas csendelet az kulonosen. Az nagyon nagyon.

    VálaszTörlés
  4. Értem.
    Felvetettem már s talán lesz belőle valami.

    De kicsit megütötte a fülem a gondolatmeneted, engedelmeddel ezt most kifejteném. Attól mert látod a képeim nem feltétlen alkothatsz arról képet, hogy hol tartok, s attól mert a tieid ismered szintén nem. Fotozz nem mérce jó ideje, s azthiszem más fotós oldal sem, kezdve itt 1x.comtól bármeddig. Igazán az az érdekes számomra, hogy előrébb vagy mint én, de név nélkül. Ne érts félre nem bántottál meg, csak én azt tanultam, hogy az igazán jó fotógráfus mindig a 3 legjobb közé akar kerülni, s mikor mások szerint ottvan akkor sem érzi magát odavalónak, mert erényei között otttvan a szakmai alázat. Jópár munka és kiállítás után, s kialakult baráti körrel hátam mögött azt mondhatom, hogy nincs feltétlenül szükségem ilyen jellegű oldalak értékeléseire. De ezt a kommentet sem tudom magamban hova tenni, mert nehéz dolog a hasonlítás egy szubjektív műfajban, ahol szerintem ez soha nem is volt egy sint felett téma.
    Örülök, hogy tetszik, s köszönöm az érdeklődést.

    VálaszTörlés
  5. Huu bocsi ez baromi nagy felreertes lett, kb 8 honapja nem magyarul beszelek mindennaposan es ezt most csunyan elgepeltem. Ez tenyleg eleg rosszul jott ki. Remelem megbocsajtod. Szal azt akartam irni hogy te sokkal jobban csinalod, mert en meg elegge csak kicsiben megyegetek. Digdi SLR gepem meg sosem volt de azert amit a kopaktal lehet abba azert probatam mind belekostolni.
    megegyszer upsz meg bocs.

    VálaszTörlés
  6. :O
    Nem magyarul?
    MEg persze, bocs a késett válaszért másképp alakultak a dolgaim.

    VálaszTörlés
  7. Cserediak vagyok az allamokban. De mar nem sokaig, mindjart vege az egesznak es megyek haza. Pecsre.

    VálaszTörlés
  8. Szevasz Máté!
    Ahogy látom, nem nagyon töröd magad, mármint a frissítés terén. Ideje lenne belehúznod... ;)

    VálaszTörlés
  9. Szia Zoli!
    Össze fogom magam kapni, s fejben megvan már a vázlat, csak most romokból építgetem az életem s nem fotózom őket:D
    Belefogok:-)

    VálaszTörlés