2009. május 22., péntek

Film

Hosszú idő után ujra teszek fel pár képet, s elkezdek irkálni is.
Ennek több oka is van, s lehet a blogok ellen pro kontra érvelni, de asszem itt legalább nem leszek folyamatosan leszólva :-)
Flikker egy időre hanyagolós lesz, mentett jelszavaim közül törlődött szóval, majd ha lesz hozzá cérna kikeresem a millió mél közül.

Pár kép amik mostanában készültek:
Kezdésnek rögtön egy számomra fontos kép. Egyszerű gazfotó bár, viszont ezzel "ünnepeltem" meg, hogy 2008.04.05-én egy unalmas irodalom érettségi utáni délutátnon elkezdtem ezt az egészet, amikor is megvettem a D50est.
Ennek örömére időzítettem az első hívást itthon... 2 tekercs foma volt, apám jóöreg tankjával szenvedve. Hát igen milyen szép is volt 20 percet szenvedni amire bekinlódtam a filmet a helyére, és amikor kiugrált....:D
Egyszerűbb lett volna rögtön venni, egy pattersont, amibe a vasgolyóval pillanatok alatt még egy olyan ügyetlen figura is betekeri mint én.


EOS1N 50/1,8 foma200


Ezt követően egy kis ugrás, az időben.. Gilmour megkeresett, hogy szívesen segítene s bevezetne a kétszeműek világába, aminek nagyon örültem. Ez az alső tekercs amit előttem, s abból is az első kész kép.

Flexaret VI. HP5+
Tudom nem tökéletes, s a hívást is lehetett volna szebben jobban ügyesebben, de ez volt az első rollom, s szoknom kell a 6x6ban való gondolkozást, szerkesztést, de liginkább meg kell tanulnom látni aknán át.


Közben gondolatok jönnek mennek, rá kellett jönnöm, hogy ne fotózzon filmre egy ennyire türelmetlen ember. Tamásnál voltam a stúdióban s csináltam pár képet, amire igencsak kíváncsi voltam, nahde akkor mi legyen a maradékkal?
Hát az eddig érlelt gondolataim filmrevetettem. Egyszerű hangulatkép lenne csak:

EOS3000 fomapan200@85/4,5

Időközben Andrástól kölcsönkaptam uj szerzeményét, s gondoltam amíg van időm lövök vele pár képet. Egy EOS1N-ről van szó, amit pont én ajánlottam neki...
Voltam olyan hülye, hogy nem csaptam le rá, nahde sebaj:-) lesz még...
Mostanában néha elmegyek sétálni a városban... csak nézelődök, néha néha csinálok egy-egy képet. Ez is egyilyen alkalommal készült. Egyszerűen nem tudtam elmenni csak ugy a váci utcán, mert a fényüzés a szép idő, az emberek, és a rohanás, és az alvó ember között akkora kontraszt volt amit meg kellett örökítenem.

EOS1N - foma200 - vagy 24-85 usm vagy 19-35 tokina..

Kicsit most össze vissza haladok, de sebajj, nagy időintervallumot ölel át ez a post.
Filmes reneszánszom következményeképp elkezdtem megvalósítani az 5leteim.
Ehhez kapcsolódik ez a kép is.
Természetesen nem én csináltam, mivel rajta vagyok, viszont igencsak hangulatos lett.
Szóval ez alkalommal készült pár kép.
Gondoltam itt az ideje váltani kezdek leragadni a fománál, hát újítsunk be.
Befűztem egy tekercs hp5+
Elfotóztam majd itthon rendben lehívtam. Csakhogy az emúzió valami folytán meglágyult, így kuka gyakorlatilag a teljes film... erre mondanám azt pestiesen, hogy sz.pás, de mostanában annyi minden jön, össze ezen már nem akadok fenn.
Szóval a werk:


450D - 18-55
Ezen a fotózásunkon a hp5 behalása ellenére lett még jópár használható kép, amik feldolgozása még folyamatban, s új oldalamról mutatkozom be... meglátjátok milyen az amikor elgurul a gyógyszer, de gurulok vele énis, mert csak.
A flexis képek is innen származnak. Nagyjából ezek történtek velem mostanában, élem a kis életem fotózok, s élvezem, sokkal jobban mint valaha.
Amint időm teheti írok ide, s rakosgatok fel képeket, hogy akik már wáccslisztesek, ne csak a fekete semmit lássák ha már idekattintottak:))
Rövidre is fogom, ne válljon az első új post unalmassá... szóval ha van kedvetek nézzétek a blogot, továbbá jelentem megtört a jég http://1x.com/v2/#?action=myprofile&u=12283
(Remélem látható regisztráció nélkül is)
S fotozzon is töltögetek, lövöm el kreditjeim... bár sajnos egyre feleslegesebbnek érzem ott magam.
fotozz.hu/zsichla+mate
S még egy kép a szombati fotózásból amivel a végére is értem mostmár télleg. Köszönöm ismételten Lillának, hogy elviselt, Andrásnak és Gábornak a segítséget, folytatás holnap ;)
(remélem filmre sikeresebben mer egy vagyont volt ehhhhhhhhh)